+45 4141 2685
info@huntertrainingacademy.eu

Puds geværet af og find høreværnet frem

Puds geværet af og find høreværnet frem

– ventetiden er ovre, det er sæson for flugtskydning 🙌
 
Det er sagt før, at træning er den eneste vej til at blive bedre med haglgeværet. 
 
Uanset om du er en af dem, der skyder mange hundrede skud i en jagtsæson eller er blandt flertallet, som måske får skudt en kasse patroner eller to, skal formen pudses af.
 
Én af de helt store udfordringer som jagttegnskursister, ny jægere såvel erfarne jægere oplever, er evnen til at gentage monteringen af haglgeværet helt ensartet – hver gang.
 
Skydefilosofi går ud på, at haglgeværskydning er en præcisionssport, hvor kroppen (neuromotorisk samspil) før og under skuddet skal foretage langsomme, rytmiske og bevidste bevægelser.
=neuromotorisk samspil er hvor øjne, geværmunding og overkrop danner en 3 kant, øjne og overkrop er på lige lodret linje.
 
Skyd præcist og vær en gentleman.
 
Læring –i forhold til haglskydeinstruktion
 • At skyde til et bevægeligt mål er en færdighed hvor målet vil diktere handlingen.
 • Målet vil diktere den rytme og hastighed, som bevægelsen skal udføres i.
Vi vil derfor være under pres, når vi skyder til bevægelige mål.
 • Under pres vil vores underbevidsthed gribe efter det værktøj, som vores erfaring vælger som det rigtige til opgaven.
 • Har vi indlært forkerte eller mangelfuldt ”værktøj”, vil vi alligevel gribe dem i en presset situation, fordi det er det værktøj som ”lyser” kraftigst i værktøjskassen.
Hurtige, brudte bevægelser giver normalt dårlige skud, hvor skytten ikke kan forklare, hvorfor skuddet ikke rammer. Allerede i klarpositionen er bagskæftet lige under armhulen, og føres til kinden med en kort bevægelse opad. Derved undgår skytten, at geværløbet dykker.
 
Typiske begynder fejl.
 
Vi har alle prøvet at skyde ved siden af og alle flugtskytter ved, at det kræver træning, træning og atter træning for at blive en habil skytte. Du skal derfor blive ved med at tro på, at det nok skal komme.
 
De fejl vi oplever typisk er:
 • Nervøs skydning. Du tror ikke, at du kan nå at skyde duen inden den lander. Derfor rykker du i bøssen og trykker af i en fart. Det er nærmest umuligt for instruktøren at se, hvor du skyder. (Du kan evt. følge duen med en uladt bøsse. Følg duen fra start til slut. Det giver dig en god fornemmelse af, hvor meget tid du egentlig har til rådighed.)
 • Bøssen bringes i forkert anslag. Du skuldrer ikke nok og får et blåt mærke af rekylen eller du får ikke bøssen højt nok op på skulderen. (Her hjælper tørtræning igen og igen)
 • Din udgangsposition er forkert. Du peger for højt eller for lavt med bøssen og skal derfor først bruge unødig tid til at pege på duen.
 • Du holder for langt ude eller for langt inde på forskæftet.
 • Du stopper op med at svinge i skudøjeblikket. (Her hjælper træning, træning og atter træning)
 • Du skyder for hurtigt eller for sent. (Her hjælper træning, træning og atter træning)
 • Du tager et skridt tilbage, når du skyder. (Typisk har du en skydestilling, hvor du svajer i ryggen og du skal derfor rette din skydestilling)
De fleste gode skytter og instruktører er enige om, at en manglende evne til at ramme godt ofte sidder mellem ørerne på jægeren. Er du kommet ind i en opfattelse af dig selv som en, der ikke rigtig kan ramme, kan det kun blive værre. Så det handler om at tænke sidste sæson godt igennem.
 
Det hjælper vi dig meget gerne med i Hunter Training Academy og vi leverer skræddersyet undervisning designet til at matche din individuelle evne og hjælpe dig med at udvikle din egen stil.
 
Spørgsmål og tilmelding.:
Mobil: 41 41 26 85
E-mail. info@huntertrainingacademy.eu