+45 4141 2685
info@huntertrainingacademy.eu

Skydning vs. Træning

Skydning vs. Træning

skydeinstruktør haglgevær

Vil du også selv lære nyt og blive endnu klogere på de tekniske elementer i skydning: sigte, aftræk, vejrtrækning og opbygning af skydestillinger.

  • Du elsker at skyde med dit haglgevær.
  • Du afsætter endda tid hver anden uge til at gå til din lokale skydebane.
  • Du har det rigtig sjovt, især når vejret er fantastisk, og vennerne går rundt på banen med dig.

Men din skydning bliver ikke bedre.

Faktisk ville du nogle dage sværge på, at det så ud som om du aldrig havde set en lerdue i dit liv, hvilket rejser spørgsmålet: “Bygger du færdigheder eller trykker du på aftrækkeren?”

Det er noget, jeg regelmæssigt hører fra jæger.
“Jeg skal ud at øve mig, men hvorfor bliver jeg ikke bedre?!”  
Nå, der er et super simpelt svar. Du skyder kun med din våben, og du øver dig ikke rigtig, og du træner bestemt ikke. Typiske skytter tror, at så længe de kommer til banen og trykker på aftrækkeren, så bliver de bedre til at skyde. Desværre er dette ikke sandheden i situationen.

Hunter Training Academy tilbyder undervisning for begyndere og øvede skytter, samt grupper. Uanset dine evner, vil sessionen blive skræddersyet til dine behov.

Du har skydning, øvelse og træning. Lad os tage et kig på hvert af disse udtryk og virkelig få en forståelse af, hvordan og hvorfor hver enkelt skal være i vores skyderutine.

Først, skydning. Det er, hvad vi laver på jagt, eller en dag ude med venner eller familie på lerduebanen, i afslappede omgivelser. Med andre ord er denne type trigger pull slutresultatet af timers øvelse og træning. Det er her, du lægger gummiet til vejen og får at se, hvordan dit tidligere hårde arbejde betaler sig for dig. At skyde er normalt det, mine elever laver i stor mængde og forventer et større udbytte og bedre evner. Undskyld, det kommer ikke til at ske. Men hvorfor?

Det er fordi du burde have været engageret i en dedikeret praksis alle de dage på kurset. Det er sådan, du finpudser et bestemt færdighedssæt. En ægte træningssession, der skubber dig til at mestre et bestemt mål, f.eks. en hurtig præsentation fra venstre mod højre med et lille vindue til reaktion. Eller måske bare 50 runder på den bløde, høje blågrønne. Det er præcis derfor, jeg tildeler lektier. Ja, lektier. Uanset antallet af gentagelser er nøglen, at du gentagne gange øver et færdighedssæt.
Min mentor har sagt følgende, At skyde er sjovt, men øvelse vil gøre optagelsen endnu sjovere, når dit aftrækkertræk og synsbillede er en anden natur og ikke en forvirrende overraskelse ud over perlen på løbet.

Lad os endelig vandre ned ad træningsstien. Det er her nedbrydningen af barrierer begynder. Det er her, ægte læring og råt potentiale afsløres og udvikles. Det er her, jeg elsker at arbejde med skytter. Træning – handlingen, processen eller metoden for en, der træner; færdigheder, viden eller erfaring erhvervet af en, der træner; tilstanden af at være uddannet.

Hvis du ser nærmere på definitionen af træning side om side med definitionen af at øve, vil du hurtigt korrelere, at træning er at få et færdighedssæt og øve mestrer det færdighedssæt. Når du træner, presser du dig selv. Du får viden om, hvordan du udfører en handling eller en funktion. Du lærer med andre ord et nyt færdighedssæt. Jeg kan ikke understrege nok, at din træning, forhåbentlig med assistance fra en professionel for at gøre det lettere og sikre, at du lærer korrekt, vil blive cementeret ind i fundamentet for dine skydefærdigheder gennem dine dedikerede øvelser. Sådan bliver du bedre til at skyde og hurtigt.

Så tag dig tid til at vælge en eller måske endda to præsentationer. Næste gang du er på kurset, skal du bruge omkring 50 til 100 runder på netop de to særlige præsentationer. Kan du gætte, hvilken fugl du aldrig kommer til at savne igen, om det er på banen eller i jagtmarken? Så hvad med at skyde? Nå, det er derfor, vi arbejder så hårdt med at træne og øve. Så vi kan absolut nyde aftrækkeren, når vi tager ud og skyder.

Tag kontakt med Hunter Training Academy
For os er god service vigtigt.
Dette gælder både før, under og efter et køb.

Kontakt os på tlf. nr. 4141 2685
Send os en mail på info@huntertrainingacademy.eu