+45 4141 2685
info@huntertrainingacademy.eu

HAGLSKYDEPRØVEN

HAGLSKYDEPRØVEN

VORES NAVN SIGER DET HELE
Skydeteknik | Lær alt om Skydeteknink

Haglskydeprøve

Med et gyldigt jagttegn kan man efter våbenlovgivningen købe et haglgevær, men før du må bruge det til jagt i Danmark, skal du på dit jagttegn have en påtegning om, at hagljagt er tilladt, eller at haglskydeprøven er bestået.

Det er utroligt vigtigt, at de skydevaner, du grundlægger, er korrekte og er et solidt fundament, du kan bygge videre på. Starter du forkert og indøver det forkerte, så skal du efterfølgende bruge minimum dobbelt så lang tid på at lære det, der er rigtigt, og du vil risikere at ende som en frustreret haglskytte uden træf og uden glæde ved at skyde med haglbøsse.

For at blive en bedre skytte skal du for det første nære et intenst ønske om at blive bedre. For det andet skal du være indstillet på at træne mere og klogere end du formentlig gør nu. For det tredje bør du forsøge at forstå årsag og virkning når du ser resultatet på måltavlen. Disse ord om skydning er særligt beregnet til det sidste – at få dig til at tænke over hvordan du skyder.

Jagttegnskursus til kvinder

Haglskydeprøve træning

Der er i 2022 afholdt 86 haglskydeprøver med 3914 personer til prøve. Af disse bestod 60,7 % eller 2375. Af de 1539 personer, der ikke bestod prøven, er 1403 dumpet og 136 mødte aldrig op.

Af de 1403 personer, som ikke kunne leve op til kravene, dumpede de fleste på manglende træf.

Der har i prøveåret 2022 været tilbudt 5875 pladser. Heraf har de 1961 pladser ikke været anvendt. 

Klik her for at se resultaterne af haglprøverne i 2022 fordelt på landets otte kredse.

Før prøven

Før prøven skal du indbetale et prøvegebyr på 200,00 kroner og tilmelde dig en haglskydeprøve. Betaling og tilmelding sker på Mit jagttegn.

Du kan læse mere i “Huskeliste til haglskydeprøven” her på siden. 

Til prøven

Til prøven skal du fremvise gyldigt jagttegn og fotolegitimation, medbringe haglgevær og den fornødne flugtskydningsammunition. Det vil sige patroner med haglstørrelse 7 – 9 og en haglladning på maksimalt 28 gram. 

 

For at bestå prøven

Til haglskydeprøven afgives skud til maks. 6 højreduer, skud til maks. 6 venstreduer og skud til maks. 6 bagduer. Det er aspiranten, der afgør, hvorvidt der skydes et eller to skud til duerne, men der må maksimalt anvendes 18 patroner til hele prøven. For at bestå skal to lerduer i hver kategori rammes. Nærmere detaljer om den praktiske prøve er defineret i “Instruks for haglskydeprøve” (find filen i boksen “Har du husket…”).

Vejen til Haglskydeprøven

Med dette forberedende kursus får du den mest grundlæggende viden om haglskydeprøven.
Og vi gennemgår samtidig de krav, der stilles for at bestå prøven.

Kurset udføres med en godkendt og erfaren skydeinstruktør, der vil lære dig, hvordan du skyder med dit haglgevær, så du er klar til haglskydeprøven.

Undervisningens indhold er tilrettelagt, så den tilgodeser de af Naturstyrelsen fastsatte instrukser og krav, som skal være opfyldt for, at haglskydeprøven kan godkendes som bestået.

Diagnose

Din instruktør skal være i stand til at diagnosticere dine fejl, når du går glip af målet. Ingen diagnose, ingen coachingevne og for eksempel er en observation af sige ”du gik glip af toppen” er ikke en diagnose. Nøglediagnosen er ”hvorfor”; det kan være kæntrer våbenet; eller du løftede hovedet fra skæfte; eller dine fødder har bevæget sig fra den rigtige position osv. En god, kvalificeret coach vil sortere alle disse spørgsmål til dig.

Tilmelding og deltagerbetaling

Sted: Odense Skydecenter, 5220 Odense  – Vingsted Skydebaner, 7182 Bredsten
Start dato/tid: Efter aftale
Varighed: ca. 2½ time
Pris: 1 pers: 1500: – / tim 2 pers: 2500: – / time 3500 pers– 750: – / time

Betaling: Betaling skal ske ved tilmelding på
MobilePay: 4141 2685 – eller på reg. nr. 9385 konto nr. 4575692309
Alle bookinger er bindende efter betaling og kan ikke refunderes. Priserne er inkl. moms.
Level: ingen forudsætning for at deltager
Der er ingen refundering ved udeblivelse.
Ikke inkluderet:
Leje af skydebane, lerduer og flugtskydningspatroner.
Max: – 4 person Kurset bookes efter “først til mølle” princippet.
Tilmelding og spørgsmål foretages via e-mail til info@huntertrainingacademy.eu

Når vi har modtaget din bestilling, så kontakter vi dig og vi finder en dag, hvor det passer ind i din kalender.

Tag kontakt med Hunter Training Academy

Kontakt os på tlf. nr. 4141 2685
Send os en mail på info@huntertrainingacademy.eu